Saturday, June 16, 2007

Getting visas - snad ok...




Hurray, vizum je na devadesat procent doma. Pohovor na ambasade probehl vyborne. Mozna taky diky tomu, ze se hovorilo prevazne cesky... Odevzdali jsme kupku DS formularu, za kterou by se jiste nemusela stydet zadna trida prispivajici do sezonniho sběru papiru. Dale jsme se nechali okrast o otisky prstu, praminek vlasu na DNA analyzu, moč a vzorky stolice z minuleho tydne. Pánové odevzdali navíc DS 157 a spermiogram. Nakonec se milý pán arabských rysů strojeně usmál, na oko nenápadně koukl do papírů a pak s širokými rameny zaburácel - Have a nice holiday Ondrej. Tot jsem pochopil jako ustni smlouvu toho, ze vizum je doma a není třeba po nocích oplakavát investované desetitisíce. To už velkými a sebevědomými kroky míjel jsem potící se čekatele, sestoupil majestátně dolů k mnohým detektorům a ocelovým vratům vypouštějící nebohé žadatele ven z ameriky zpět na půdu ČR a omámen štěstím houkl jsem na partičku uniformovaných se zrcadly pro okolojedoucí auta - typicky americké Nazdar.
Tímto jsme prolomili kromě samotného odletu poslední barieru, která nám stála v ceste osmnáctek u rybího pultu a krás aljaske divoke prirody.
Ted již jen doufám, že vizum v pase opravdu dojde postou, a ze jsem pochopil dnesni akci jako uspesnou spravne. Byl bych nerad, kdyby muj pocit vitezstvi byl marny. Snad nejsme na nejakych americkych seznamech nebo nemame nejaky jiny skraloup...


1 comment:

Anonymous said...

Zdárek pánove...super nápad..tenhle web....tož přeju hodně zdaru na Aljašce...užijte si to..zdraví Mira (z Hradišťa)