Friday, April 25, 2008



Po neuveritelne dlouhe dobe, ale pritom vlastne stale nyni, pripisuji clanek na tento blog. Musim se priznat, ze me velmi, a to prijemne, prekvapil pocet Vas prihlasenych. Blog byl zalozen s myslenkou toho, ze bude informovat rodinne prislusniky a sympatizanty, abychom samozrejme usetrili za smsky, ovsem nyni, alepson pro me, plni funkci unikoveho sveta vzpominek. Z nejakeho duvodu jsem sem prestal prispivat, i kdyz jsem slibil, ze dodam zazitky z cesty po statech. Aljaska byla srdcova zalezitost, velmi niterni, dalo by se rici osobnost menici, ale cestovani, a to prevazne po statech bylo neksutecne hutne na zazitky a tyto zde krute chybi.Pevne verim, ze tato cast zde musi byt co nejdive doplnena a proto Vam, citatelum, kteri jste zapomeli vymazat tuto adresu ze zalozek, nebo Vam extreme vernym, dodam zbytek vzpominek, ktere se me vazou na cestovani po zapadu USA. Budu cerpat ze zaznamu k tomu plne kompetentnich, a to meho deniku, ktery jsem si denne psal a priznam se, dodnes ani jednou ze studu z sebeponizeni ani jednou neotevrel. Vy, kteri se vracite z cest typu svatojubskeho prerodu mozna zdali tusite, proc muj denik dokazal zustat skoro rok neotevren.

K ucastnikum expedice dnes - Johanes Nadherny vyuzil Aljaske energie k tomu, aby promenil svuj sen o "ceste, jako cil" v ryzi skutecnost, a vyhrotil sva studia natolik, ze nyni se jiz jen vraci ze zahranicnich delikatesnich zazitku sem na fakultu, k blitz-zkouskam a statnicim, ktere zdolava se sarmem tech, kteri protrhavaji cilove pasky s vedomim, ze jejich cile lezi neskotne dale a nepolapitelne. Nyni, s bravurou jemu vlastni, se nachazi ve statech suknickarskych, neboli Skiltlandu, u nas hloupe sklonovaneho Skotlandu. Kde makal na farme pro pestovani bobuli, ponejvice malin. Jeho fotky z tohoto regionu a zivotni etapy by vydaly na zvlastni blog, ktery snad dokonce nyni tajne a bez povsimnuti vznika. Byt Vama, prectu si ho. Usetrite si boleni z navstevy divadel s repertoarem her Cechovovych .

Kutimir, kamzik podbeskydsky, nyni jiz s klidnou dusi mohu rici Pritel, v tom smyslu, ktery slovniky temer opomijeji a zminuji jej pouze filmy, ktere zacinaji tim smesnym cernobilym odpocitavanim - Kutihlava, Kutil, Tom, pan Lenonka, Kuťa, inža ninža, seňor neuvěřitelný anóbrz Nudle king, duse, jez krom Petto Kuse a bozskeho Pecy dokazala zdolat rekord v obrzeni oficialniho titulu "kamarad for ever" v extremne uzkem casovem horizontu.

Tak prosim pekne, s Kutou jsme se od slzave Ruzyne rozlouceni nevidel. Divite se stejne jako ja, stejne jako Kuta, stejne jako zasvecene nezasveceni. Nejedna se o prasknuti aljaske bubliny, ale o ponekud nepochopitelne hloupou mou uchylku branit se zaneseni se novymi zazitky....

A Andrsin? Nemohu dodat nic jineho, nez ze ze dne na den ziji polapen v pavucine vzpominek na tech par tydnu popsanych zcasti zde. Ochromen a fascinovan...

No comments: