Wednesday, June 16, 2010

Direction South








14.9.2007
VALDEZ
9:36
najeto 1631 mil

Probuzeni na konci Mineral trailu nad Valdezem. Vlastne to nei konec trailu, ale spadl most pod vodopadem. Byt jsme chteli opet vstavat brzo, rozlepili jsme oci az v 7,30. Pocasi-zatazeno-vsude se line povaluji trsy mraku a mlh. V noci se nam zdalo, ze neco huci, rano zjistujem, ze spime pod vodopadem 200m vysokem.
Snidane=chleba+marmelada+caj-extra cloumak. PLAN DNE=velky presun Valdez-Homer. Ridim ja, asi budu mit opruzeninu-je to cca 300mil. Vcerejsek jsme ukoncili
parbou v Pipe line clubu, kde jsme dali 2 pivka- 5USD za kus :( Ze zacatkujsme sedeli sami a usinali, pak prisla particka 50satniku z elektrarny, byli uz jeti, tak se hned rozjeli a parili jak divi.
My museli nakonec odmitat nabidky k tanci- ja dokonce odmitl i cernosku (cernocha !!) aji tu bilou pani s tetovanim. Potom hnusna eskymacka carodejka ukradla Honzovi zbytek Moose head piva, my slintali po thajkach, byl tam jazzman-borec!, ozrala americanka s krivyma nohama a mikrogenii.
Nakonec jsme se zdvihli o pul jedne a vyjeli tady na konec cesty.Pekne na tom je, ze je krasne, jak i stari lidi tady umi skvele parit.Urcite se bavili vic, nez my.Az mi bylo trapne.
jeden - hura do pohadkoveho mesta...
=pozn.-kontrola ucta - karta -286+2800. cash -40
14:00
1754mil
Zastavka na obed-odbocka na Anchorage.Hadka o tricko z pumpy.Mylka velika - dnes nas ceka jeste 530 mil.Asi umru, jedem

18:50
1968mil
Zastavka na vareni na vyhlidce-Bird place kousek za Anchorage.Delame veceri.Na obed byla polivka z konzervy-Gambels a susene maso.Cesta ubihala dobre, vetsinu casu jsme jel 65MpH.Ted mam sakra hlad, i kdyz se Honza neudrzel a zas za spolecne penize koupil
Shasta coly a sladkosti.Jak jsem po rizeni unaveny, poprve se u me objevily malinke znamky ponorkove nemoci.Kluci si delaji prdel a o to vic do me ryjou.Snad to do Hoemru dnes dojedem a v poradku-ceka nas jeste 230mil.Ted jsme vlastne uzavreli pomyslny kruh alasky,
protoze na ceste, kde ted tohle pisu, jsme pred 14 dny stopovali z ferriny do Anchorage.Nechci jeste bilancovat,ale bylo to desne fajn.Par veci me zklamalo, jako Kennicot, ale vetsna prekvapila a dojala.
dnes jsem si na pumpe koupil trikos alaska potiskem. Mam z nej radost.Ted zacalo zapadat slunko za vyprazdnenym(odliv) zalevem Turn again. Krasa.Sakra, jak to ted pisu, zjistuju, ze su strasne unaveny.Asi si dam jeste colu na probuzeni nebo se prostridam s Kutilem.
Kutil ted vari nejvetsi mnamku, kterou nas kotlik zazil.Nudle s tunakem, bolognaoskou omackou,kukurici a hraskem. No, buddy a ja se tesime.
Mam ted cas, popisu, jak tu hodne lidi bydli.Jelikoz je tady fakt hodne prostoru a cesty vedou fakt jen nekam, tak lidi bydli podel cesty-podel dalnice.Kdyz jeden, do cesty zasahuji sibenice, na jejichz koncich visi postovni schranky.Od nich vede cesticka
za ridke stromy, jimiz prosvitaji baraky mistnich.Jsou to jednopodlazni domky nejake stylu, vetsinou sbite podomackuz preklizky nebo dreva nebo ceho to.
Okolo toho se bud povaluje bordel-auta , traktory, sopy, kulny, dreva... nebo v bohatcich ctvrich lode.Vcera ve Vladezu me dojalo, ze pred uhlednymi domy stoji vzdy 2 auta a jachta na podstavci.Jo, pohoda..
Ve vnitrozemi jsou lidi spis ve stylu ciganova.Furt tam huci agregator na elektrinu, proud byl malokde.
Mnozi z turistu vsak take vydli a to primo na ceste.Jezdi v hypermobilech.To je auto, ktere je velke jako bus student agency.A ted to nej - za timhle kravovskym super heblem co zastini cele zpetne zrcatko a vlasten cele zadni sklo, i kdyz je daleko kilometr-si to tahne za ssebou auto.
Jen tak, jen na takoveto domaci popojizdeni.Holt amerika..
Privesy, to se tady nenosi.Vetsina campu je atdy uspusobena pro tyto auta, ani ne pro stany.Camp tady vlastne znamena misto, kde se da zaplatit za to, ze tam muze stat hypermobil.A casto jsou tam sprchy.To asi v techle domech na kolech chybi.No, my se myjemv rece nebo v umyvadlech na pumpe.Na spickach..
Je to trochu drama - v rece mrznou ruce a koule do modra, a hajzliky na pumpach ci v fast foodech dost casto nejdou zamknout.V kazdem priapde jde tedy o rychlou akci.
Trapna situace se vlastne stala jen Kutilovi, kdyz sral v Chatanuca lodge, kdyz tam neslo zamknout a hajzl byl ve stylu nasi koupelny - misa, musle a umyvadlo v jedne mistnosti. To si tak Kuta sedi, tlaci jak o zavod, v tom mu tam vleze amik a suse pronese sorry.Doposud vse ok, jenze amik po sorry
neodkraci, ale jde se vychcat do musle.
Jo jo, to mame obrazek-amik v poklidu stoji 0,5 m od nezadrzitelne srajiciho Kutila a oba tise, jako by nic, delaji, co delaji. Heh, doted se o tom nemluvi...;)

23:05
Homer
2160
stojime pred hospou Salty Dawn saloon-ve tvaru majaku.Kluci chcou parit, ja chci umrit.
24:00 - Guiness irish pub
1:00 - Live music bar
3:00 - Characters pub
5:00 - neokomentovatelny prejezd na plaz, a ustlani si pod sirem v jinovatce....