Thursday, July 3, 2008


rok se s rokem sesel a pomalu zacinaji z Aljasky dochazet nezname zpravy od lidi, kteri zde nyni zazivaji svuj uskutecnely sen Londonovskeho typu. My, obrucemi malych okolnosti svazani jiz jen notne po pulnoci v slzavem udoli vzpominame, jak skvele v te dobe a na tamtom miste bylo.Prozili jsme zde neskutecnou cast svych zivotu a mozna nemluvim jen za sebe, kdyz podotku, ze bude trvat dosti dlouho, nez dojmy na nejsevernejsim poloostrove USA neco nekdy dokaze prebit. Johanes nadherny, anobrz nyni jiz monsignore Ingieniere, jako jediny z nas povstalcu zivota dokazal navazat a chytit zivot pevne za pacesy a nyni proziva neskutecne plantaznikoviny v zemich stredozemnich, konkretne potom Italskosvycarskych s kmotrem pozitivniho byti, s Lady Dufoa. Je to tak krasny clovek, ze rodinne ubrecene udoli konce studia oficialne zvane promoce ozelel, sezmoulal a odhodil k patam tech, kteri hloupe doufali ze pan J zde ukonci svou cestu a vrhne se konecne do vyrytych koleji zivota "jak ma vypadat " ! On vsak ma naslaplo nejak mnohem dale, a razi si cestu svou, podle sebe. Pan kamzik, kdysi mohutne fousaty, vsak kniroprosty Kutihlav, tez zovany Pan T, i madaros Jaros skvelohlavos, nyni v Polsce za zlote maka sam, se Svetlikem na byte teskni stejne jako my po tajze smrkove a ledovcovymi jezery posypanych lukach aljaskych a jistojiste breci jako maly kluk nade tim neskutecnem, ktere mu dochazi az pomalu nyni, v stereotypnim zamestanenckem pomeru, co vlastne bylo presne vloni.

Je mi ze sily vzpominek az blbe. Nedokazu ododlat vzpomince na chut prepeceneho hambace s kecupem a supersweet colou v tom nejzapadlejsim Big Burgerovi (+ vlasten i s lzickou skveleho kalorickeho kolace od cukrokvkare Honzy, ktery jako jediny nidky neodoloal vsem svodum a vzdy si dal nejaky cake, tedy kolacek, ktery nakonec vscihni zavideli, i ti, kteri oplyvali brichem okolopupkovym)))

Kurna, nerad bych, aby blog se stal blogem vzpominkovym a ubrecenym. Jestli to zde nekdo cte, necht hodi byt anonymni hvezdicku (*) do vzkazniku (zeleny ramecek), at me to ddoa motivaci sem dodat vzpominky nejbolestnejsi a to cestovani po USA