Sunday, October 14, 2007

Home, bitter sweet home


Jsme doma, doma u pocitace, u topeni, v poradku a pohode. Je smesne, jak malo staci na to, aby si clovek zpatky zvykl na to, ze v vecer se da cist u svetla, ze do zeber netlaci zadni sedadlo, ze se pod perinou daji roztahnout nohy, ze kdyz je zizen, jde se napit a kdy zse chce na wc, je to otazka okamziku. Jsou to tahle male veci, ktere cloveku tak moc venku chybi.

Doleteli jsme v poradku do Prahy. Zpatecni let nam pridal na vraskach o 10 hodin stari vic, ale pominu li par turbulenci, a to, ze se na nas nedostalo cervene vino Fish Eye, byla to pohodova cesta. Honza a Kuta se stridali ve cteni Poutnika od Coelha, ktereho Kutovi dala na pout Kaca a kterou Kuta strezil jako oko v hlave. Jinak jsme stridave spali, sledovali filmy nebo poslouchali chrapave baritony nasich milych spolucestujicich. Letusky byly temer stejne, jako ty, jez nas na cestu vyprovodily. Ja se snazil do deniku nejak sesumirovat celou cestu, co nas potkalo a co jsme si odnesli, ovsem bud jsem byl unaveny na smrt, nebo smutne zatemneny, ze jsem tak akorat popsal, jak nemuzu nic napsat.

POsledni cast naseho cestovani po statech americkych jsem nedopsal, jelikoz nebyl cas a moznost se dostat k netu. Vse mame ovsem napsane zvlast v deniku, tim se tyto stranky budou stale doplnovat, az ve vysledku budou zivou mozaikou a pripominkou cele cesty.

Dekujeme vsem, kteri jste s nami byli, zdravime ty, jez se jeste nevratili ze svych cest a drsne si uzivaji na Hawaii nebo jinde a zdravim i kluky, kteri uz doma, v narucich svych milych si treba zrekapituluji zazitky timhle blogem.

Tuesday, October 2, 2007

usa on the road

opet ve spechu... jsme 15 na ceste po statech, za tu dobu jsme zvladli San Francisko , Big Sur a pobrezi pacifiku, gran canyon, death valley, las vegas, monument valeey, bryce canyon, capitol cliff, a ted jedeme do canyon landu. je to ho dost. mame najeto 2600 mil, spime povetsinou v aute, jinak pod sirakem.projizdime casova i vegetacni a teplotni pasma, jak by se nechumelilo. probudime se ve snehu, usiname v pousti. rano je treba 30 stupnu, vecer oblikame vsecny svetry, bo je -6. tak je to furt. zatim jsme zdravi, svezi, nehadame se, a menatlne jsme umyti az na kost. jen se mi zda, ze jak nepouzivame mozke, trochu nam kleslo iq.teda alespon me ano. jime stereotypne, ale dostatecne a tela mame stale pevna a silna. Kutil vari vecere, je opravdovy nudlovy mag, vari skvele. obcas to prolozime tunakem, marmeladou nebo navstevou fast foodu.i tam se da dobre a levne najist a necpat do sebe burgery a colu. toz poamlu si zaciname uvedomovat, ze nam to konci. posledni dny se chystame stravit v rocky mountains a dorazit se vyslapem na nejakou 4 tisicovku, at prijedeme domu pekne zhuntovani. musim koncit, fotky sem nejdou natahnout, v knihovne maji nejake blokovaci programy, bohuzel. zdravim, zas nekdy !!!